Bankjes zijn belangrijk

Eindelijk hadden ze een besluit genomen. Het verlangen, ongeleid, ongeïnspireerd maar manifest, zou gaan vorm krijgen. Het huurhuis, met de stinkende lawaaiïge bushalte voor de deur, zou plaats maken. Het eerste Eigen Huis. Met z’n tweeën konden ze dat wel betalen. Zoeken. In kranten, bij de kennissen en in de etelage van de makelaar. Meestal werd niets gevonden. Te duur, te ver weg of te klein.
Tot die ene tip, die ene bezichtiging op een warme zaterdagmorgen in augustus, volop vakantietijd. Het huis leek op dat waar je als kind, bij je oom en tante, logeerde, zo vertrouwd. Koop je zò een huis? Moet je daar, tenminste, niet over spreken?
Fietsen, terug van de bezichtiging. Langs het park. – Laten we daar even gaan zitten, en overleggen. Overleggen. Doen? Doen! Al na acht weken kan het grote inpakken beginnen.

.
Zo’n bankje vergeet je niet.

Bankjes zijn belangrijk in een mensenleven. Je kunt
eigenlijk niet zonder bankjes.  Ze markeren zo belangrijke momenten in een bestaan.

.

Heel veel bankjes-foto’s bij Ipernity

 

Comments are closed.