Moord op bomen

Natuur, in Nederland, kun je niet aan zichzelf overlaten: natuur moet gemanaged worden. Anders gaat het maar woekeren. Op zich is dat wel weer goed voor imago en beurs (hout levert nog heel wat geld op, en het vlees van edelherten ongetwijfeld ook). Erger wordt het als natuur wordt vernietigd om er zogenaamd natuur voor terug te krijgen. Het onwaarschijnlijke echec van de Oostvaardersplassen is intussen wel bekend (en van de zomer kan de barbecue in elk geval goed doorroken). Maar erger is de overvloedige bomenkap, die uitsluitend door managers lijkt ingegeven, om er “natuur” voor terug te krijgen. Alsof bomen geen natuur zijn. Of nuttig bij het opruimen van CO2. De fanaten die overal “natuurlijke zandverstuivingen” met jeneverbessen willen, worden ook wel als natuurnazi’s aangeduid. Zij kunnen -helaas, helaas- beslissen over wie leeft en wie dood moet. Mooie sterke en gezonde bossen slopen, om er hei voor terug te krijgen.

Tekent de petitie, elke boom gered is er één!

http://www.bomenkapmeldpunt.nl/

 

Comments are closed.