Function creep

Het blijft een boeiend scenario. Voor ons eigen bestwil, voor onze veiligheid of “om u beter van dienst te zijn”, worden minutieus al onze persoonlijke gegevens vastgelegd. En even later blijken die gegevens ineens voor heel andere partijen toegankelijk dan slechts voor de instantie die ze oorspronkelijk verzamelde. De verzekeringsmaatschappij weet straks welke ziekten je hebt, zodat de premie daarop kan afgestemd, de belastingdienst weet waar je parkeert, of waar je met je auto langs rijdt (en wanneer), en Google weet alles (en dus de inlichtingendiensten ook). Straks zijn ook patiëntgegevens in Engeland vrij, en zonder gerechtelijk bevel, toegankelijk voor de politie. Ons voorland.
http://webwereld.nl/beveiliging/81255-politie-krijgt-backdoor-naar-medische-gegevens-britse-burgers

 

Comments are closed.