Bewaard moment

foto, van onbekende herkomst, opgedragen aan Frans Budé

bewaard_moment

«als alles op een dag zichzelf droomt, het warme
groen plots van plaats verspringt, zachtjes landt,»

 

Fabrieksmatig

Een heuse droomfabriek, Manufaktur der Träume, in Duitsland. Er zijn vast meer op de wereld – daar zal ik naar blijven uitzien.
Deze is gewijd aan de volkskunst van het Ertsgebergte, in het oosten van Duitsland (op de grens met Tsjechië). Basis is een geschonken collectie van Erika Pohl-Ströher, die ook al een hele mineralen-verzameling schonk aan een museum in de buurt. Vooral veel houtsnijwerk, maar denk niet dat het al te oubollig is: er schijnt veel interactiefs …

Scherm008

 

VVdA

Wettelijk

Toen de -nog blanke- Zuid-Afrikaanse regering kinderen begon aan te vallen, was dat voor velen het laatste zetje om zich tegen dat regime te keren. Inmiddels blijkt dat er in Israël een wet is aangenomen die de autoriteiten legitimeert kinderen vanaf de leeftijd van twaalf jaar in de gevangenis op te sluiten. De wet geldt, uiteraard, alleen voor mensen van Arabische afkomst, Palestijnen meer in het bijzonder. Het betreft kinderen die zich te buiten gaan aan “terroristische activiteit”. Daar zal een steen die in een kinderknuistje past wel toe gerekend worden.