Steve

Het is een wonderlijke stoet van ultrarechtse mannen, antisemieten en antidemocraten, die openlijk steun verlenen aan de huidige Israelische premier. Wilders, natuurlijk, maar ook Steve Bannon. De Hongaarse Orban. Polen werd openlijk door de joodse staat ontslagen van elke verantwoordelijkheid voor de holocaust. De AfD wil dat Merkel, in het voetspoor van de VS de ambassade naar Jeruzalem verplaatst. En Richard Spencer vindt het land inmiddels hèt model voor een etnisch blanke staat, nu de wet die Arabische inwoners formeel tweederangs burgers maakt van kracht is geworden.

Het wordt tijd dat BDS mainstream wordt.

 

Verse Jaffa

Europese regelgeving is er alleen voor vijanden. Vrienden hoeven nergens aan te voldoen. Dat hoort nou eenmaal bij de politiek.

 

Wettelijk verankerd

Vorig jaar werd een gewonde Palestijn in Hebron in koelen bloede afgemaakt door soldaat Elor Azaria. Hij, Azaria, werd een nationale held. De minister-president en andere kabinetsleden verklaarden zich solidair. Normaal zou er niks aan de hand zijn geweest, maar de liquidatie werd gefilmd. De camerabeelden zorgden er voor dat de soldaat voor het gerecht werd gedaagd. Hij kreeg veertien maanden. Ter vergelijking, als Palestijnse jongeren met stenen gooien, kunnen ze tot twintig jaar krijgen.

Maar de fans van Azaria waren woedend over de symbolische veroordeling. Na negen maanden werd hij vrijgelaten. Er volgde een uitbundig feest om de moordenaar te fêteren.

Om de militaire wandaden voortaan zo veel mogelijk geheim te houden is een wet aangenomen die filmen van optreden van soldaten in bezet gebied verbiedt. De wet is het zoveelste regeringsinitiatief om mensenrechtenactiviten (want die hadden het filmpje geopenbaard) te behandelen als terroristenvrienden.

Midden juli is er verder een wet aangenomen die de bestaande apartheid tegen de Arabische inwoners van Israel (zo’n vijfde van de bevolking) een wettelijk kader geeft. De informele praktijk van lang is nu formeel door het parlement bekrachtigd – niet-joodse inwoners van het land zijn “untermenschen“. De Arabische inwoners zijn voornamelijk afstammelingen van Palestijnen die niet werden vermoord of gedwongen te vertrekken na de stichting van de staat. Zij hebben zogenaamd gelijke rechten, maar worden voortdurend gediscrimineerd, krijgen ondermaatse dienstverlening, en oneerlijke behandeling op het gebied van educatie, huisvesting en gezondheidszorg.

Toch is het apartheidsregime in Zuid-Afrika op de knieën gedwongen. Kon in de VS een zwarte man president worden. Boycot de joodse staat.

https://www.theguardian.com/world/2018/jul/19/israel-adopts-controversial-jewish-nation-state-law

 

Kalm wegzweven

naar de vergetelheid (resp lekprikken boven de mestvaalt van de geschiedenis)

 

REKORD!!!

Sinds het begin van de metingen door de Kaninefaten is het NOG NOOIT zo verschrikkelijk droog geweest op een 29e junidag! Een nieuw rekord mogen we tevreden vaststellen: wij tellen nog mee in de grotemensenwereld!

 

Nobelprijs

De BDS-beweging is formeel voorgedragen voor de Nobelprijs van de Vrede, door een lid van het Noorse parlement, Bjørnar Moxnes.

De BDS beweging wil door middel van economische en culturele boycot van Israel bijdragen aan een einde van de mensenrecht-schendingen van de Palestijnen.

Een willekeurig bericht, van vandaag, over hoe Israel de Palestijnen als Untermenschen behandelt. De staat eist een schadevergoeding voor een legervoertuig dat kantelde en een jonge Palestijn vermorzelde. Het is een pesterijtje omdat de familie opheldering wil waarom het leger elke hulp aan de gewonde jongen weigerde. Schadebedrag:  $28.000. Palestijnse inwoners van Israel hebben geen enkel recht. Dat is de reden waarom de Nobelprijs aan de BDS beweging toegekend zou moeten worden.

Lees het hele bericht hier.

 

MEER!!!

Oxfam verklaart dat de oprichter van internetbedrijf Amazon, dhr Bezos, zijn vermogen in de tien laatste dagen van 2017 met 6.000.000.000 US dollar zag toenemen, door een stijging op de aandelenbeurs. In hetzelfde bericht claimt Oxfam dat de 42 rijkste mensen op aarde evenveel bezitten als 3,7 miljard (3,700.000.000 mensen) samen. Hoeveel heeft een mens eigenlijk nodig?

 

Merry

click:
MVI_8873

 

Vóór

In een bijzondere zitting van de Verenigde Naties is met een overtuigende meerderheid een motie aangenomen waarin de VS worden veroordeeld wegens hun blinde steun aan Israel, en in weerwil van de dreigementen van het land om steun in te trekken aan hen die voor zouden stemmen. 129 landen lieten zich daardoor niet intimideren, al is de motie verder inhoudsloos, want betrokkenen trekken zich er toch niets van aan, zoals het meestal gaat. Wonderbaarlijk genoeg was Nederland ook voor. En deze landen stemden tegen: Guatemala, Honduras, Israel, Marshall Islands, Micronesia, Nauru, Palau, Togo, United States.

 

Corpocracy

is de maatschappij waarin grote bedrijven de regering controleren.
Met de hartelijke groeten van het kabinet: een mooi 2018 gewenst.
Het gaat immers weer fantaastisch met Nederland.