Moord op bomen

Natuur, in Nederland, kun je niet aan zichzelf overlaten: natuur moet gemanaged worden. Anders gaat het maar woekeren. Op zich is dat wel weer goed voor imago en beurs (hout levert nog heel wat geld op, en het vlees van edelherten ongetwijfeld ook). Erger wordt het als natuur wordt vernietigd om er zogenaamd natuur voor terug te krijgen. Het onwaarschijnlijke echec van de Oostvaardersplassen is intussen wel bekend (en van de zomer kan de barbecue in elk geval goed doorroken). Maar erger is de overvloedige bomenkap, die uitsluitend door managers lijkt ingegeven, om er “natuur” voor terug te krijgen. Alsof bomen geen natuur zijn. Of nuttig bij het opruimen van CO2. De fanaten die overal “natuurlijke zandverstuivingen” met jeneverbessen willen, worden ook wel als natuurnazi’s aangeduid. Zij kunnen -helaas, helaas- beslissen over wie leeft en wie dood moet. Mooie sterke en gezonde bossen slopen, om er hei voor terug te krijgen.

Tekent de petitie, elke boom gered is er één!

http://www.bomenkapmeldpunt.nl/

 

Kalm wegzweven

naar de vergetelheid (resp lekprikken boven de mestvaalt van de geschiedenis)

 

REKORD!!!

Sinds het begin van de metingen door de Kaninefaten is het NOG NOOIT zo verschrikkelijk droog geweest op een 29e junidag! Een nieuw rekord mogen we tevreden vaststellen: wij tellen nog mee in de grotemensenwereld!

 

Nobelprijs

De BDS-beweging is formeel voorgedragen voor de Nobelprijs van de Vrede, door een lid van het Noorse parlement, Bjørnar Moxnes.

De BDS beweging wil door middel van economische en culturele boycot van Israel bijdragen aan een einde van de mensenrecht-schendingen van de Palestijnen.

Een willekeurig bericht, van vandaag, over hoe Israel de Palestijnen als Untermenschen behandelt. De staat eist een schadevergoeding voor een legervoertuig dat kantelde en een jonge Palestijn vermorzelde. Het is een pesterijtje omdat de familie opheldering wil waarom het leger elke hulp aan de gewonde jongen weigerde. Schadebedrag:  $28.000. Palestijnse inwoners van Israel hebben geen enkel recht. Dat is de reden waarom de Nobelprijs aan de BDS beweging toegekend zou moeten worden.

Lees het hele bericht hier.

 

MEER!!!

Oxfam verklaart dat de oprichter van internetbedrijf Amazon, dhr Bezos, zijn vermogen in de tien laatste dagen van 2017 met 6.000.000.000 US dollar zag toenemen, door een stijging op de aandelenbeurs. In hetzelfde bericht claimt Oxfam dat de 42 rijkste mensen op aarde evenveel bezitten als 3,7 miljard (3,700.000.000 mensen) samen. Hoeveel heeft een mens eigenlijk nodig?

 

Merry

click:
MVI_8873

 

Corpocracy

is de maatschappij waarin grote bedrijven de regering controleren.
Met de hartelijke groeten van het kabinet: een mooi 2018 gewenst.
Het gaat immers weer fantaastisch met Nederland.

 

Testament

100

Bonus

De art-director én de copywriter van het reclamebureau hebben nu wel, aan het eind van het jaar, een mooie bonus verdiend. Kom, we doen iets met tegeltjeswijsheid, “maar dan anders”.